Xi´anissa viettämämme sadepäivän aikana keksimme suunnata Tiibetiin ja Mt. Everestille. Koska lupien saaminen Kiinan hallitukselta Tiibetiin kestää postituksineen noin viikon verran, oli meidän keksittävä tekemistä seuraavaksi viikoksi. Tiibet oli ollut turisteilta suljettuna, joten sinne oli haastavaa saada lentoa tai junaa, mutta onnistuimme saamaan lennon Chengusta Lhasaan. Meillä oli reilu viikko aikaa ennen kuin meidän pitäisi olla Chengussa.
Mietimme junamatkaa Shanghaihin, mutta koska lentoja saa suunnilleen samaan hintaan ja aikaa säästää huimasti (eikä Kiinassa junalla matkustaminen ole sama kuin Trans-Siperia), päätimme ottaa reilun kuukauden kestäneen reissumme ensimmäisen lennon Xi´anista Shanghaihin.
Shanghaissa kävimme tietenkin katsomassa kuuluisimman nähtävyyden Pudongin (kuva vieressä). Lisäksi vaeltelimme vanhoilla kujilla (kuva alla) ja pyörimme uskomattoman kokoisissa ostospaikoissa. Jätämme yleensä suosiolla kalliit ostoskeskukset väliin ja suuntaamme paikallisten suosimille ostosalueille, missä vaatteitta saisi uskomattoman halpaan hintaan. Farkkuja saa parilla eurolla tai alle, mikä alkaa olevaan jo aika halpaa verrattuna yleensäkin Aasian hintoihin. Shanghain halpisostari oli uskomaton neljän massiivisen rakennuksen kokonaisuus. Jos olisi halunnut kiertää kaikki kojut, siihen olisi helposti mennyt varmasti päivä jos toinenkin.
Shanghain parasta antia oli mielestäni monien muiden Kiinan kaupunkien tavoin puistot. Kiinan puistot ovat ihanan rauhallisia paikkoja verrattuna Kiinassa vallitsevaan jatkuvaan hälinään. Puistossa ihmiset harrastavat tai chita, treenaavat kung futa, laulavat karaokea tai soittimien säestyksellä, treenaavat eri soittimien soittamista, tanssivat, urheilevat ja vain olla oleskelevat. Puistoissa on mukavat vai katsella ihmisiä tai lueskella kirjaa ja nauttia hiljaisuudesta. Puistot ovat kuin toinen maailma Kiinan sisällä.
Shanghaista hyppäsimme koneeseen ja suuntasimme Chengduun, josta lentomme Lhasaan lähtisi muutaman päivän päästä. Chengdun tunnetuin nähtävyys on jättipandat. Toki mekin menimme aikamme kuluksi heitä katsomaan, vaikka jo Pekingin eläintarhassa olimmekin päässeet tutustumaan lajiin.
Pandatarhassa oli paljon sekä eri-ikäisiä jättipandoja että punapandoja. Ehdottomasti suloisimpia olivat 4 päivää vanhat pandavauvat. Pääsimme ihastelemaan heitä hoitoyksikköön, jossa he makoilivat keskoskaappeja vastaavissa kaapeissa hoitajien hoitaessa heitä. Muutaman päivän ikäinen pandavauva on pienen hiirin kokoinen, syntyessään nämä pienokaiset olivat painaneet reilut 100 grammaa. Muuten Chengdun oleskelu kului kaupungin katuja kävellessä ja tietenkin kävimme tutustumassa tapamme mukaan paikalliseen halpiskojuostariin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti